Jídelníček ZŠ Vojtěcha Martínka

OD 12.12.2019 DO ODVOLÁNÍ BUDE ŠKOLNÍ JÍDELNA VAŘIT POUZE CHOD Č. 1. DŮVODEM JE NEDOSTATEK PERSONÁLU KUCHYNĚ (NEMOCENSKÉ).
DIETA BEZLEPKOVÁ (Bl), DIETA BEZMLÉČNÁ (Bm): 9.12. - 13.12.
DIETA BEZLEPKOVÁ (Bl), DIETA BEZMLÉČNÁ (Bm): 16.12. - 20.12.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________-
HMOTNOST PORCÍ PRO ZŠ
POLÉVKA 300 ml (dospělý)
(koeficient přepočtu 0,7 – 7-10 let, 0,8 11-14 let, 1 15 a více let)
MASO (v syrovém stavu)
VEPŘOVÉ , HOVĚZÍ 7 – 10 let 70 g
11 – 14 let 80 g
15 – více let 100 g
DRŮBEŽÍ 7 – 10 let 80 g
11 – 14 let 90 g
15 – více let 110 g
RYBY 7 – 10 let 100 g
11 – 14 let 120 g
15 – více let 150 g
SEKANÉ 7 – 10 let 60 g
11 – 14 let 70 g
15 – více let 90 g
HMOTNOSTNÍ ÚBYTKY VZNIKLÉ TEPELNOU ÚPRAVOU ČINÍ 35 – 45%
HOTOVÁ PORCE PŘÍLOHY:
7 – 10 let 11-14 let 15 a více let
VAŘ. BRAMBORY 130 g 200 g 250 g
BRAMBOROVÁ KAŠE 150 g 200 g 250 g
RÝŽE 110 g 130 g 160 g
TĚSTOVINY 140 g 160 g 200 g
ŠPAGETY 175 g 200 g 250 g
HOUSKOVÝ KNEDLÍK 110 g 130 g 160 g
BRAMBOROVÝ KNEDLÍK 140 g 160 g 200 g
OSTATNÍ:
LUŠTĚNINY 210 g 240 g 300 g
HOTOVÁ OMÁČKA 150 ml
ŠŤÁVA 50 – 120 ml
(koeficient přepočtu 0,7 – 7-10 let, 0,8 11-14 let, 1 15 a více let)
NÁPOJ 1,5 – 2 dl
================================================================
Z A J Í M A V O S T I Z E S V Ě T A Š K O L N Í H O S T R A V O V Á N Í
Z P O H L E D U O D B O R N Í K Ů
1 . ČLÁNEK K PROBLEMATICE ŠKOLNÍHO STRAVOVÁNÍ
2. " LUŠTĚNINOVÉ POKRMY VČERA A DNES "